Primarii municipiilor Suceava (Ion Lungu), Iași (Mihai Chirica), Piatra-Neamț (Dragoș Chitic), Roman (Lucian Micu), Botoşani (Cătălin Flutur), Câmpulung Moldovenesc (Mihăiță Negură) și Vatra Dornei (Ilie Boncheș) au semnat marți, 23 iulie 2019, actele de înființare a Asociației „Moldova se dezvoltă”. Județul Bacău nu se află în lista celor 7, deoarece primarul Cosmin Necula susține că ”vrea să facă administrație, nu politică”.

Edilii au decis și componența primei structuri de conducere a acestei asociații. Astfel, primarul de Iași , Mihai Chirica, va ocupa postul de președinte, iar primarul de Suceava, Ion Lungu, a fost desemnat în funcția de vicepreședinte.

„Noi considerăm că nu mai putem sta în această situație și vrem să facem această asociere, acest parteneriat între localități, să fim un model de organizare pentru Moldova, să reprezentăm o putere de negociere la nivel guvernamental, la nivel european, pentru a dezvolta zona Moldovei”, a declarat Ion Lungu.

Principalul obiectiv al acestei alianțe este promovarea a două mari proiecte de infrastructură: Autostrada est-vest, cu fonduri asigurate de Comisia Europeană și Autostrada nord—sud, care să lege Moldova de București.

Sursă foto: zch.ro