Centrul de Cultură „George Apostu” organizează vineri, 26 iulie 2019, ora 17.00, la sediul instituției, evenimentul de închidere a programului internațional de rezidențe artistice de sculptură „Albastru”, ediția a III-a.

Cei trei artiști participanți la această ultimă ediție sunt sculptori cu o impresionantă activitate artistică internațională: Nicolae Fleissig (Franța), Marko Vuksa (Serbia), Tung Min-Chin (Taiwan). Curatorul programului este artistul Maxim Dumitraș (România), fondatorul Muzeului de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi.

Despre proiect, artiști și lucrările care vor înnobila patrimoniul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” vor vorbi criticul de artă Petru Bejan, prof.univ.dr. la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, și domnul Gheorghe Geo Popa, directorul instituției și inițiatorul proiectului de rezidență.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de trei ani (2017-2019), cu scopul de a îmbogăți patrimoniul instituției și „Muzeul în aer liber” și de a crea un veritabil spațiu de vizitare, descoperire și contemplare a artei sculpturale a unor artiști importanți, care au lăsat în urmă o moștenire artistică și spirituală prețioasă.

Artiștii au finalizat nouă lucrări în lemn cu o tematică bine definită „Albastru”, dar cu abordări stilistice diferite. Operele artiștilor au fost donate Centrului de Cultură „George Apostu”, îmbogățind spiritual și cultural spațiul Muzeului în aer liber („Grădina cu statui”).

Proiectul a beneficiat de sprijinul unor sponsori importanți: Direcția Silvică Bacău – RNP ROMSILVA, care a pus la dispoziție artiștilor masa lemnoasă din stejar, Societatea de Investiții Financiare Moldova S.A. și S.C. Rolex S.R.L.

Programul cultural pentru anul 2019 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european”.