PNL Bacău a emis un comunicat de presă în vederea situației de la Izvoare. Parlamentarul băcăuan, Tudorița Lungu, consideră că primarul Cosmin Necula ar trebui să-și dea demisia ,,pe fondul nenumăratelor gafe și a lipsei de viziune, de proiecte și investiții, care au făcut ca municipiul Bacău să stagneze din toate punctele de vedere.”

,,Eforturile a sute de voluntari, dar și sutele de mii de euro investite de organizația Habitat for Humanity și de sponsori, pentru a construi 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău, destinate familiilor nevoiașe, sunt aproape ruinate de dezinteresul și lipsa de implicare a primarului municipiului, Cosmin Necula. Cele 36 de case au fost ridicate de voluntari de toate vârstele, din țară și din străinătate, la inițiativa și cu sprijinul financiar al Habitat for Humanity, dar la mai bine de doi ani de la finalizarea acestora, nu pot fi locuite, pentru că încă nu au fost racordate la apă și canalizare. Habitat for Humanity a construit casele, a suportat realizarea rețelelor de gaze și electricitate. Apa și canalizarea au fost investiții asumate de Primăria Bacău, dar nu sunt nici acum rezolvate, în ciuda nenumăratelor promisiuni și a anilor trecuți.”, susține Tudorița Lungu.

”Este de-a dreptul rușinos ceea ce se întâmplă, iar primarul Necula își dă încă o data dovada neputinței și incapacității sale de a administra orașul. Au venit străini, ne-au dat bani, au venit voluntari, au ridicat casele, iar administrația locală, de doi ani, nu le-a conectat la apă și canalizare. Lucrările trebuiau realizate încă din 2018, dar au fost ignorate. Ce contează pentru administrația PSD oamenii aflați în nevoi? Ne aflăm la jumătatea lui 2019 și, din ce spune primarul, aflăm că banii pentru realizarea investiției ar fi fost prinși în buget, dar abia acum se discută despre studii de fezabilitate, avize și acorduri. Dacă erau bani, de ce nu s-au folosit din vreme? În tot acest timp, oamenii care ar trebui să locuiască în casele din Izvoare rămân tot pe drumuri, pentru că nepăsarea, indiferența și incompetența conduc Primăria Bacău. Mă tem că fiecare lună de administrație Necula trage orașul și mai jos, mă tem că pe tinerii care pleacă din oraș nu o să-i mai convingă nimeni să revină, mă tem că anii care s-au pierdut acum vor fi greu de recuperat de o viitoare administrație.” , este semnalul tras de deputatul Tudorița Lungu.