Un proiect de hotărâre care prevede iertarea contribuabililor de majorările de întârziere, inițiat de primarul Cosmin Necula, va fi dezbătut în ședința din 30 august a Consiliului local Bacău.

Proiectul prevede ca de procedura de acordare a anulării accesorillor în cazul obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetului local să beneficieze toți contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018 inclusiv aveau obligații bugetare principale restante administrate de organul fiscal local al municipiului Bacău.

„În ultimii trei ani am constatat o creștere importantă a firmelor care se află în procedură de insolvență/reorganizare/dizolvare/faliment. Creanțele bugetare restante aferente acestor societăți reprezintă 60 la sută din totalul creanțelor datorate bugetului local. Prin anularea accesoriilor vom veni în sprijinul societăților care au dificultăți financiare privind achitarea impozitelor, evitând astfel intrarea lor în insolvență sau faliment și implicit imposibilitatea de a mai încasa sumele restante”,  declară primarul Cosmin Necula.

Cererile de anulare a accesoriilor urmează să fie depuse de cei interesați până la 15 decembrie 2019. Decizia de aprobare sau respingere a cererii se va lua de către angajații cu atribuții de stabilire și executare silită. Din momentul aprobării cererii, cei vizați trebuie să achite datoria inițială până la 15 decembrie 2019.

Sursă foto: economica.net