Mâine, 10 august, calvarul șoferilor de pe DN2F ar trebui să ia sfîrșit, conform declarației subprefectului de Bacău, Valentin Ivancea. În urmă cu 10 zile, circulația la ieșirea din Bacău spre Vaslui a fost ,,gâtuită” de lucrările la viitoarea variantă ocolitoare a Municipiului Bacău.

În această zonă este prevăzut un nod rutier, iar firma constructoare a lucrat la execuția unor ,,piloți forați” la viitorul pasaj. Proiectanții au decis că doi dintre aceștia (total 32) trebuie amplasați fix pe partea carosabilă a DN2F. Practic s-a blocat o bandă de mers pe o lungime de 200 de metri, circulația fiind dirijată cu semafoare. Consecința a fost că în această perioadă cozile la ieșirea din Bacău spre Vaslui, dar și pe sensul celălalt s-au intins pe câțiva kilometri buni. Și companiile cu sedii sau puncte de ucru în zonă au avut de suferit, multe dintre ele suferind pierderi semnificative.

Calvarul lor nu s-a sfârșit, pentru că mai urmează cel puțin două perioade în care circulația în zonă va fi afectată. În primul rând, urmează o așa numită etapă, a II-a, atunci când se vor monta traversele din beton pentru pasajul rutier. În al doilea rând, vor mai avea loc lucrări importante pentru relocarea utilităților.