Marcica Coșa a demisionat din funcția de prefect al județului Bacău. Cu puțin timp în urmă, ea a publicat pe pagina sa facebook o declarație în care afirmă că „își încheie mandatul de prefect al județului”.

„Închei mandatul de prefect al județului, gândindu-mă la dumneavoastratra cetățeni ai județului. Am plecat la drum cu speranța că nu voi dezamăgi și că voi reuși să fac mult bine semenilor mei, atât cât îmi permitea această funcție. Dacă am reușit sau nu rămâne la aprecierea dumneavoastră. Nu am regrete, nu am ce să îmi reproșez și cred că “istoria” anilor de mandat este grăitoare. Mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului județul Bacău, colegilor de la instituțiile deconcentrate, colegilor polițiști, pompieri, jandarmi…… tuturor vă mulțumesc pentru buna colaborare ! Mă bucur că am avut privilegiul de a lucra alături de profesioniști și oameni de echipă! Cred acum la final că împreuna ne-am făcut datoria cu buna credinta si cu onoare.
Vă mulțumesc dragi prieteni pentru susținerea necondiționată și vă asigur că voi rămâne aceeași Maricica Coșa! …”

Demisia vine în contextul retragerii ALDE de la guvernare, Coșa fiind fost membru al acestui partid, care a și susținut-o în funcția de Prefect.

Cel mai probabil se va întoarce în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.