Organizația de Femei a Partidului Național Liberal Bacău a emis un comunicat de presă în care își exprimă ,,maxima îngrijorare spre realitățile înspăimântătoare, care ies la iveală în urma dramaticului caz de la Caracal.”

,,Autoritățile publice menite să asigure siguranța cetățenilor se dovedesc incapabile să-și facă treaba. Asistăm cu stupoare la tot felul de bâlbâieli, la pasarea responsabilității de la o instituție la alta, pe scurt, la devoalarea unui sistem ineficient, populat cu indivizi care, mulți dintre ei, s-au remarcat doar în ședințele de partid, și nu prin competență și seriozitate.

Pasivitatea și nepăsarea unora dintre funcționari au urmări dintre cele mai grave. Astăzi, ne aflăm în situația în care trăim cu groaza de a-cți crește copilul într-o țară în care siguranța lui este pusă în pericol de un sistem incompetent, bolnav de corupție. Măsurile de stopare a ilegalităților au fost de multe ori ineficiente sau au fost luate punctual, doar la presiunea opiniei publice.

De aceea, solicităm măsuri ferme și reforme profunde! Cerem, în calitate de femei și de mame, ca toți factorii responsabili să se așeze la aceeași masă și să identifice soluții concrete. Nu mai putem accepta lamentările! Nu mai putem asista la acest spectacol sinistru, în care instituțiile statului își justifică incompetența și ineficiența și își pasează vinovățiile de la unii la alții! Un spectacol care arată destructurarea, de fapt, a statului român, în locul destructurării rețelelor de infractori.

Cerem guvernanților să se implice în această bătălie cu eficiență, maturitate și responsabilitate. Ați depus un jurământ. V-ați luat răspunderea de a apăra societatea românească. Nu aveți dreptul să stați cu mâinile încrucișate!

România și românii au nevoie de siguranță. Au nevoie de certitudini că legile sunt respectate. Copiii și tinerii României trebuie să circule pe stradă, fără teama că nu vor mai ajunge acasă.

Dacă vă pasă de copiii și tinerii României, stopați actele de violență! Redați-ne siguranța și normalitatea !”

Sursă foto: facebook.com