De la sfârșitul săptămânii trecute Palatul administrativ din Bacău se vede altfel noaptea.

Iluminatul arhitectural a fost refăcut în urma încheierii unui parteneriat cu un agent economic, care a preluat integral costurile proiectului. S-a reușit astfel modernizarea sistemului de iluminat arhitectural, în baza proiectului tehnic existent, pentru fațadele Palatului Administrativ care au fost restaurate. S-au montat lămpi cu tehnologie LED de ultimă generație, puse la dispoziție cu titlu gratuit, costul total al intervenției ridicându-se la peste 20.000 euro.

„Este unul din proiectele mele de suflet prin care am arătat că știm să ne respectăm trecutul, istoria. Această clădire este un veritabil blazon pentru istoria Bacăului, o emblemă care trebuia readusă la strălucirea de odinioară. Încă de la preluarea mandatului mi-am trasat acest obiectiv” – a declarat la conferința de presă organizată cu ocazia punerii în funcțiune a noului sistem Valentin Ivancea, subprefectul Județului Bacău.

Aceasta este etapa finală a unui mini-proiect de schimbare a feței Palatului adminsitrativ din Bacău. În prima etapă a fost restaurate 3 din cele 4 fațade ale clădirii, cu un cost de 55.000 de euro.

Subprefectul a recunoscut totuși că e foarte puțin, investiția totală pentru renovarea Palatului fiind estimată la 6 milioane de euro.

Lucrarea pare nefinanțabilă atât timp cât imobilul rămâne în proprietatea Ministerului de Administrației și Internelor.