În perioada 15-18 august 2019, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor fi în stradă, zilnic, pe toată perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă pentru siguranţa cetăţenilor. Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic peste 70 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.

Efectivele din teren vor acționa pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ. De asemenea, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor acționa pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

Se vor folosi și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație.

Sursă foto: ziare.com