Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a susținut astăzi, 26 august 2019, la ora 12.00, o conferinţă de presă alături de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului.

,,Evenimentul avut ca temă semnarea contractului de finanțare aferent Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, în valoare 536 milioane lei (din Programul Operațional Regional 2014-2020) şi va avea loc la sediul Ministerului Mediului”, se arată într-un comunicat de presă.

,,După ce va primi finanțarea, Administrația Fondului pentru Mediu va publica lista finală a inslatalatorilor validați pentru acest program, și abia după aceea se va deschide programul pentru persoanele fizice.”

”Suntem pregătiți să lansăm cel mai ambițios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să își reducă costurile cu factura la energie și chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă și neutilizată va fi automat livrată în rețea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice presupune o subvenţie de până la 20.000 de lei (maximum 90% din valoarea investiţiei) acordată de AFM persoanelor fizice care îşi instalează acasă sisteme fotovoltaice.

Sursă foto: economica.net