Spitalul Orășenesc Buhuși își va schimba denumirea. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a acestuia.

Prof. univ. dr. Eduard Apetrei a vizitat spitalul din Buhuși, vizită care a pus bazele schimbării denumirii spitalului. În viitorul nu prea îndepărtat, spitalul buhușean îi va purta numele. Propunerea va fi adoptată după ce va fi aprobată de către Consiliul Local Buhuși în subordinea căruia se află instituția sanitară sus amintită și a obținerii avizului de la Ministerul Sănătății.

„Domnul profesor a vizitat, recent, spitalul din Buhuși, iar această întâlnire de suflet a pus și bazele schimbării denumirii spitalului. Îi mulțumim și pe această cale. Propunerea de schimbare a denumirii va fi adoptată după ce va fi aprobată de către Consiliul Local Buhuși, în subordinea căruia se află spitalul nostru, și după ce se va obține avizul de la Ministerul Sănătății”, a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului.

Profesorul a fost distins cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Comandor, Premiul „Iuliu Hațieganu” al Academiei Române, premiul „C.C. Iliescu al Academiei de Științe Medicale” (2016), este cetățean de onoare al orașului Bacău și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Sursă foto: facebook.com