Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău susține că lucrările de la insula de agrement sunt finalizate în proporție de 70%.

,,Modernizarea obiectivului a intrat în linie dreaptă iar majoritatea lucrărilor rămase de executat vizează obiectivul Aquapark, unde au fost descoperite defecțiuni la sistemul de pompe.”, se arată într-un comunicat de presă.

,,În perioada următoare vor fi executate finisajele și se vor înlocui materialele degradate, montate în anii 2014 și 2015, când s-a blocat această investiție. Motivat de evoluția sinuoasă a lucrărilor la obiectivul Aquapark, ne asumăm întârzierea cu două luni a lucrărilor. Între timp, vom finaliza și vom da în folosință parcarea de la intrarea pe insulă, cu o suprafață de 468 de metri pătrați.

Mentenanța instalațiilor de apă din Aquapark ar fi trebuit efectuată pe tot parcursul lucrărilor executate în anii anteriori. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, pompele au ruginit, iar în momentul de față nu poate fi garantată funcționarea optimă a instalației.

Am depășit nenumărate piedici pe parcursul lucrărilor, însă la capitolul siguranță în exploatare nu ne vom asuma punerea în funcțiune a echipamentelor fără verificarea prealabilă a stării tehnice. Asupra acestui aspect am concentrat, în ultimele luni, toate resursele și am decis că siguranța utilizatorilor este mai presus de orice termen limită.”, se arată în comunicat.