Lions Club Moldova a deschis, ieri, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, a XXVI-a ediție a Taberei pentru copii insulino-dependenți de tip 1 și acțiuni de conștientizare și susținere pentru prevenirea diabetului zaharat.

12 copii din județul Bacău vor petrece în tabără opt zile, până pe 28 august, într-un program de recreere, dar și de pregătire pentru tipul specific de viață pe care îl presupune o afecțiune precum diabetul zaharat.

Tabăra este organizată în parteneriat cu Spitalul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău și este susținută financiar și material de un grup important de sponsori.

Alături de copiii din tabără vor fi, astfel, medicul Gabriela Fetecău, asistenta medicală Lidia Gârleanu, psihologul Angela Lăcătușu, dar și Ovidiu Băleanu, de la DGASPC.

„Copiilor le-am pregătit câte o surpriză în fiecare zi de tabără. Vor vizita multe dintre obiectivele turistice și culturale ale județelor Bacău și Neamț, se vor întâlni cu magicianul Augustin și cu «Profesorul trăsnit» (actorul Bogdan Matei), vor avea ateliere de pictură, de filatelie și de handmade”, ne-a declarat Ovidiu Marchiș, președintele în exercițiu al Lions Club Moldova.