PNL Bacău a emis un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirea față de proiectul ce prevede majorarea alocației de hrană a deținuților.

,,Confruntat cu cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, dar și cu creșterea prețurilor la alimentele de bază, energie electrică, gaze naturale și carburanții, Guvernul Dăncilă a încurcat prioritățile și pregătește un proiect pentru majorarea alocației de hrană a deținuților. Propunerea de mărirea a alocațiilor financiare pentru norma de hrană aparține Ministerului Justiției, motivată de creșterea prețurilor cu peste 5% în perioada septembrie 2018 – mai 2019, conform datelor oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică. În ceea ce privește impactul bugetar, acesta va fi de peste un milion de lei, doar pentru acest an, iar pentru următorii patru ani, de peste 2 milioane de lei, anual.

«Pentru Guvernul României, bolnavii din spitale și copiii din creșe nu reprezintă o prioritate. Deținuții, în schimb, da! Este același Guvern care nu a dorit majorarea alocațiilor pentru copii, însă PNL a reușit să promoveze acest proiect. PSD și ALDE se gândesc în schimb la cei condamnați pentru tot felul de infracțiuni, în timp ce bolnavii din spitalele României trebuie să vină cu mâncare de acasă. Este Guvernul care continuă politica lui Liviu Dragnea, cel care și-a cerut scuze pușcăriașilor, dar nu a suflat o vorbă despre familiile victimelor acestora. Același Guvern care a eliberat peste 19.000 de deținuți în baza recursului compensatoriu, printre care violatori, tâlhari, pedofili și criminali care astăzi se plimbă nestingheriți pe străzile României. La câteva luni după ce au fost eliberați din pușcării, punând sub semnul întrebării siguranța cetățeanului, mai bine de 1.300 de foști deținuți s-au întors după gratii, pentru că au recidivat,» spune deputatul PNL de Bacău Tudorița Lungu.

Măsura de majoare a alocațiilor de hrană pentru deținuți apare în contextul în care Guvernul PSD – ALDE nu a recunoscut niciodată că puterea de cumpărare a românilor a scăzut, ca urmare a creșterii prețurilor.

«Solicităm Guvernului României să promoveze un proiect prin care, în baza acelorași date statistice, să majoreze alocațiile pentru norma de hrană a bolnavilor din spitale, pentru copiii din creșe, pentru persoanele aflate în nevoi speciale. Echitatea trebuie să funcționeze la nivelul întregii societăți. Așa cum există înțelegere pentru cei aflați în pușcării, trebuie să existe preocupare și pentru cei aflați în situații defavorizate», consideră Tudorița Lungu, deputat liberal de Bacău.”