Astăzi, 12 septembrie 2019,la ora 10.30, la sala mare a Palatului Administrativ a avut loc festivitatea de învestire în funcție a prefectului Valentin Ivancea și a subprefectului Paul Cotîrleț. La eveniment au fost prezenți șefii Prefecturii Bacău, parlamentari, lideri politici, reprezentanți ai societății civile, primarul Bacăului Cosmin Necula și nu în ultimul rând, directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Insituțiile Prefectului din cadrul MAI.

,,Trebuie să recunosc că îmi va fi greu să mă obișnuiesc cu noua titulatură, împămăntenită titulatura de subperfect în 2 ani și 7 luni, încât îmi va fi greu să mă obișnuiesc. Dar, o voi face cu determinare. Încep prin a aduce un cuvânt de mulțumire pentru încrederea acordată. Este o funcție care ma onorează, dar și o mare responsabilitate. În același timp, este încununarea unei munci administrative aflată sub semnul a doua ingrediente: responsabilitate și implicare.”, a declarat Valentin Ivancea.

Proaspătul prefect al județului a anunțat că imediat după festivitate, se va deplasa pe teren, pe 3 obiective, care se află în lucru, și anume DN 11 Onești – Poiana Sărată – Covasna, podul din Onești și DN 2G Bacău – Moinești.

La rândul său, noul subprefect, Paul Cotîrleț, a declarat că ,,Pregătirea academică și elanul tineresc mă fac să privesc cu încredere acest nou pas din viața mea și să cred că rezultatele vor fi conform așteptărilor. În verificarea actelor administrative nu voi ține cont de culoarea politică, nu voi ține cont de amicițiile pe care le am, așa cum s-a întâmplat până de curând în această instituție.”

Evenimentul s-a încheiat cu urări din partea fostului prefect Maricica Coșa, vicepreședintelui Consiliului Județean, Silviu Pravăț, directorului general MAI, Teodor Iulian Gheorghe și a deputatului Ionel Floroiu.