Bacăul se bucură de un nou grup statuar care a fost montat ieri în Parcul Unirii – 1 Decembrie 1918, fostul parc al Catedralei din centrul Bacăului. Monumentul constă într-un grup statuar, având-o în centru pe „România Biruitoare”, fiind în armonie cu celelalte două personaje – Regele Ferdinand I și Regina Maria.

Ansamblul monumental este dedicat memoriei eroilor căzuți în Războiul de întregire Națională şi omagierii făuritorilor României moderne.

Statuia a fost amplasată pe un soclu cilindric din granit masiv, cu o înălțime de peste 3,20 metri. Monumentul are o valoare de 500.000 de euro și e finanțat de compania Dedeman. Grupul statuar face parte dintr-o acțiune de promovare a imaginii județului intitulată „Vitejii României Biruitoare – județul Bacău în Războiul Întregirii Naționale”.   

Festivitatea de inaugurare a monumentului de for public „România Biruitoare”, dedicat aniversării Centenarului României întregite va avea loc în Parcul Unirii – 1 Decembrie 1918, vineri, 27 septembrie 2019, cu începere de la ora 18.00.