A început a doua sesiune de admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău care prezintă prin oferta educațională o  gamă largă de specializări în cadrul celor 5 facultăți Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii.

Absolvenții de licee pot opta pentru unul din cele 36 de programe de studii universitare de licenţă, în funcție de locurile rămase disponibile. De asemenea, studenții își pot continua studiile la unul din cele 27 programe de master şi 2 programe de doctorat.

Locurile rămase disponibile pentru admiterea din toamnă cuprind: pentru studii universitare de licenţă – 125 de locuri bugetate pentru români, 12 locuri pentru românii de etnie romă, 21 de locuri pentru românii de pretutindeni şi 5 locuri pentru absolvenţii de licee din mediul rural, iar pentru studiile universitare de master – 21 de locuri pentru români; un loc pentru românii de etnie rromă şi 14 locuri pentru românii de pretutindeni.

A doua sesiune de admitere oferă și posibilitatea pentru cadrele didactice de a se înscrie la programele de conversie care au devenit din ce în ce mai atractive în ultimii ani.

Viitorii studenți pot beneficia de mobilități în cadrul programului ERASMUS+, plătite din fonduri europene, burse de studii, sociale și de performanță, stagii de practică şi internship, cazare în căminele universităţii, servirea mesei la Restaurantul Universităţii, posibilitatea de documentare şi studiu la Bibliotecă și tabere studenţeşti gratuite.

De asemenea, prin proiectele pe care universitatea le derulează, studenții își pot dezvolta competențele transversale și de antreprenoriat sau cele personale benefiicind de serviciile de consiliere sau făcând activități extra-curriculare și de voluntariat

 

Informaţii complete privind admiterea pot fi obţinute accesând
www.admitere.ub.rowww.arp.ub.ro şi www.facebook.com/Universitatea Vasile Alecsandri Din Bacau sau la secretariatele facultăţilor.