Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău aduce la cunoștința publicului iubitor de manifestări artistice din domeniul artelor spectacolului derularea unui nou parteneriat ce are ca obiectiv promovarea secției în limba română din cadrul Teatrului Național „Sterija” din Vârșeț (Serbia).

Ivit în contextul fericit al evenimentelor legate de aniversarea Centenarului Unității Românești (1918-1920), pretextul este oferit de derularea la Chișinău a celei de-a V-a ediții a „Reuniunii Teatrelor Naționale din România și Republica Moldova”, în perioada 16-29 septembrie 2019.

Un element de noutate al programului din acest an este oferit de prezența trupei de actori „Scena Română” din cadrul Teatrului Național „Sterija” din Vârșeț, care va fi prezentă cu spectacolul „Adolescentul din duba cu sentimente de unică folosință”, după lucrarea cunoscutului dramaturg român Mircea M. Ionescu.

Spectacolul „Adolescentul din duba cu sentimente de unică folosință” va avea loc în Sala Studio a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, pe data de 19 septembrie 2019, începând cu ora 17,00, din distribuție făcând parte actorii Ionel Cugia, Monica Boldovină Bugle, Maribel Popa și Marina Valeria Jurca. Regia poartă semnătura lui Iulian Ursulescu, iar scenografia este realizată de Sofia Lučić.

Această colaborare cu secția în limba română a Teatrului Național „Sterija” din Vârșeț este doar preambulul unui amplu proiect teatral conceput în cadrul Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, intitulat „Triptic teatral românesc – Vârșeț-Cahul-Bacău”.