Liderii organizațiilor USR din municipiile Bacău și Onești și-au pierdut funcțiile în weekendul trecut. Informația e mai mult pe surse,  conducerea organizației județene ținând cumva la secret informația.

Doctorul Sebastian Hriban a fost suspendat 6 luni din funcția de președinte al organizației municipale Bacău a USR. El fusese ales în acestă funcție în decembrie 2018. În locul său a fost desemnat președinte interimar Sebastian Cernic, unul dintre cei 3 vicepreședinți.

Hriban acuză pe pagina sa de facebook implicarea PSD și a unui om de afaceri băcăuan în luarea deciziei de suspendare a sa din funcția de președinte al USR Bacău.

Liliana Bohâlțeanu nu și-a pierdut doar funcția de perședinte la Onești, ea a fost exclusă din partid. Cauza invocată ar fi o serie de matrapazlâcuri organizatorice demonstrate de un membru al organizației.

Vom reveni cu amănunte dar și cu poziția oficială a organizației. Am primit o promisiune în acest sens de la deputatul Lucian Stanciu Viziteu, președintele județenei băcăuane a USR.

UPDATE

Am primit poziția oficială a USR Bacău. O redăm integral:

„USR Bacau a avut in ultimii o crestere accelerata. Suntem acum o organizatie politica cu peste 30 de filiale si in aproprierea de 1000 de membri.

Ca in orice organizatie avem o serie de reguli, cuprinse in statutul USR, care ne asigura buna functionare. Pentru incalcarea acestor reguli se aplica sanctiuni, in cadrul unei proceduri confidentiale care respecta dreptul la aparare si asigura cai de atac. Recent in organizatie au fost aplicate sanctiuni. Detaliile sunt confidentiale.

Va putem asigura ca USR Bacau merge mai departe cu acelasi elan si entuziasm pentru a salva Bacaul de conducerea incompetenta de care a avut parte in ultimii ani. De asemenea, odata finalizate toate procedurile si in masura in care statutul ne permite, vom reveni cu detalii. Suntem transparenti, in limitele statutare, si vrem ca cei care ne voteaza sa stie exact ce se intampla.”

Biroul filialei judetene USR Bacau