PNL Bacău a emis un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirea vizavi de avaria pe conducta de aducțiune Valea Uzului.

,,O nouă avarie pe rețeaua de aducțiune de la Valea Uzului îi lasă pe băcăuanifără apă potabilă, cel puțin două zile, asta în cazul în care nu vor apărea și alte surprize neplăcute. O situație care aduce din nou în discuție problema rezervei de apă a municipiului Bacău, despre care actuala administrație PSD a orașului a tot vorbit, fără să o transforme și într-o investiție palpabilă.”

,,S-a spus despre aceste avarii că sunt un blestem. Personal, nu cred că mai putem vorbi despre blestem, ci despre incompetență, ignoranță și delăsare, din partea unei administrații locale PSD, preocupată doar de răfuieli politice. Este o bătaie de joc, este prea mult, mult peste gradul de suportabilitate al unei comunități! Șapte-opt avarii în trei ani, un oraș lăsat fără apă în toate anotimpurile, disconfortul și nemulțumirile îndreptățite ale locuitorilor, toate acestea se contabilizează în dreptul primarului Cosmin Necula și a echipei sale. Primarul a tot promis rezervă de apă, dar azi nici măcar nu știm dacă există un proiect finalizat pe hârtie, cât despre investiție, nici nu poate fi vorba! Aș vrea să nu uităm că primarul Necula a moștenit de la fosta administrație liberală un proiect pentru rezerva de apă, care nu trebuia decât implementat. A preferat să îl ignore, să încerce o altă soluție, dar în realitate nimic nu s-a concretizat și băcăuanii merg din nou cu bidoanele și gălețile prin oraș. Este clar că vorbim despre lipsă de viziune, despre diletantism, despre nepriceperea și nepăsarea actualei administrații locale. Băcăuanii merită un oraș condus de oameni competenți și de bună credință”, consideră deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.