Din cauza unor lucrări de branșare a unor rețele pe strada Aeroportului, Compania de Apă va întrerupe alimentarea cu apă pentru jumătatea de sud a municipiului Bacău.

În comunicatul de presă primit de la CRAB se arată că:

„în vederea executarii de catre S.C. CONEXTRUST S.A. a lucrarilor de interconectare a retelelor de apa de pe strada Aeroportului, in perioada 02.10.2019, ora 22.00 – 03.10.2019, ora 20.00, se va opri furnizarea apei potabile catre:

i) consumatorii cu punctul de bransament situat in zonele delimitate de strazile: – Calea Republicii (pod Narcisa) – Narciselor – Victor Babes – Condorilor – Chimiei – Bicaz – Calea Republicii; – Garofitei – Tolstoi – Calea Marasesti (cartier Cornisa I); – Calea Marasesti – Erou Ciprian Pintea – Cornisa Bistritei – Milcov (cartier Cornisa II).

ii) consumatorii cu punctul de bransament situat in cartierele Tache si Letea.”

CRAB-ul îi avertizează și pe locuitorii din celelalte cartiere că „exista posibilitatea ca in alte zone ale Municipiului Bacau (zonele inalte si cele situate la capetele de retea), in perioada interventiei, presiunea apei sa fie scazuta.”

De asemenea, este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei, in anumite zone ale Municipiului Bacau, sa apara si fenomenul de turbiditate.