Liderii PNL Bacău au comentat recentele evenimente din PSD.

Președintele filialei liberale, deputatul Ionel Palăr a trimis chiar un comunicat de presă:

„După ce a asistat cu mâinile încrucișate, timp de trei ani, cum municipiul Bacău, sub administrația PSD, se scufundă încet și sigur, Dragoș Benea, președintele PSD Bacău propune retragerea sprijinului politic primarului Cosmin Necula și recunoaște, în sfârșit, dezastrul și falimentul în care au adus împreună orașul!

Timp de trei ani, semnalele de alarmă trase de liberali s-au izbit ca de un zid de pozițiile PSD Bacău și a președintelui Dragoș Benea care, acum, cu o ipocrizie de neimaginat, constată, în sfârșit, că în municipiul Bacău, sub administrația Necula, nu s-au atras fonduri europene, nu s-au implementat și nu s-a finalizat nici măcar un obiectiv de investiții dintre cele pe care băcăuanii le așteaptă de ani de zile.

Fățărnicia președintelui PSD Bacău merge până acolo încât să își treacă la capitolul ”realizări” inclusiv rezerva de apă a municipiului Bacău, deși de curând, când a avut loc altă avarie pe aducțiunea de la Valea Uzului, băcăuanii au rămas din nou zile în șir fără apă la robinete.
Pe fond, calculele lui Dragoș Benea sunt simple și pur politice. Nu-i pasă nici de starea băcăuanilor, nici de falimentul orașului. În realitate, Cosmin Necula este pe punctul de a părăsi barca PSD și se duce spre un alt partid. Din orgoliu, Dragoș Benea preferă să facă el primul pas și să-i retragă sprijinul primarului pe care el l-a susținut și l-a promovat. În plus, președintele PSD Bacău speră ca eșecul catastrofal pe care partidul l-a avut la Primăria Bacău va fi uitat de băcăuani până în vara anului viitor, când vor avea loc alegeri locale.

Nu, domnule Benea, băcăuanii nu mai pot fi păcăliți și manipulați! Aveți obligația să vă asumați acest eșec de la primăria Bacău, alături de Cosmin Necula. Sunteți la fel de vinovat, pentru că ați promovat în această funcție un om care nu avea niciun proiect și nici experiență în administrație, pentru că ați știut și nu ați intervenit atunci când catastrofa se producea cu fiecare zi. Să dați astăzi vina pe funcționarii din primărie, care nu ar fi scris proiecte, deși nimeni nu le-a cerut, și să spuneți că abia acum înțelegeți ce se întâmplă la Primăria Bacău, este un gest ipocrit și lipsit de bărbăție. Responsabilitatea este comună! Ați știut și ați tăcut! Veți deconta, alături de Cosmin Necula, pentru dezastrul din municipiul Bacău și bătaia de joc la adresa băcăuanilor!”

Deputata Tudorița Lungu a comentat pe pagina s-a de facebook:

„Când corabia PSD-istă începe să se scufunde, foștii camarazi se sfâșie între ei. Iar oricât de mult ar încerca domnul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, să se lepede de primarul Cosmin Necula, nu-l ajută cu nimic.

Pentru că au fost camarazi trei ani la conducerea municipiului Bacău, ani în care fiecare a contribuit la distrugere. Vine astăzi domnul Dragoș și-l trage de urechi pe pupilul său, Cosmin, în fața întregii clase? Câtă ipocrizie, dar, mai ales, câtă lașitate!

Nu domnule Benea, împreună ați adus orașul la faliment și dezastru, împreună o să decontați.”