Astăzi, 10 septembrie, fostul prefect al județului Bacău, Maricica Coșa, a susținut o conferință de presă în sala mică a Prefecturii, în care a vorbit despre cei 2 ani și jumătate de mandat.

Ea si-a depus mandatul ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

„Închei un frumos mandat de prefect, cu multe provocări, cu situații limită, cu momente grele dar cu satisfacția îndeplinirii obiectivelor specifice funcției.

Am încercat să adaug prin contribuția personală plus valoare funcției de prefect și să dau un impuls nou și caracterizat de forță activității Insituției Prefectului. La data preluării mandatului respectiv 24 aprilie 2017 am găsit o instituție ușor amorțită, caracterizată de o lipsă de reacție, de dinamică și cu o prestație publică aș spune aproape monotonă.”, a declarat Maricica Coșa.

Fostul prefect nu a uitat nici de ,,provocările” de care a avut parte în timpul mandatului, pomenind de incendiul de la Celula I a Depozitului Conform de Deșeuri Bacău, de inundațiile de la Plopana, Oituz, Slănic Moldova și de ,,cea mai gravă situație din întreg mandatul” – cazul celor 2 persoane dispărute în viitura de la Ghimeș Făget.

„A fost un mandat greu, plin de provocări, care a început cu inundații și ruperea podului din Străminoasa-Plopana, a continuat cu ploi torențiale în zona de munte, tragedia din Ghimeș-Făget și inundațiile de la Slănic Moldova, în luna iunie. În miez de noapte, noul prefect al județului și-a pus cizmele și pelerina pentru a fi alături de jandarmi și polițiști. Între inundații a avut loc atacul cibernetic împotriva Spitalului Județean de Urgență, când a fost necesară convocarea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Din fericire, acum pacienții nu mai sunt expuși riscului de a le fi extrase datele și sau de a nu li se elibera fișele de externare.

,,Aș mai preciza că am dorit și urmărit creșterea gradului de transparență a activității instituției prin utilizarea tuturor canalelor de comunicare, așadar, Instituția Prefectului a ținut capul de afiș în comunicarea publică.”, a concluzionat Maricica Coșa.

,,Funcția de perfect nu a însemnat o clipă că trebuie să uit să fiu un bun român, să respect valorile acestui neam și să fac altceva decât ceea ce conștiința îmi spunea”