La nivelul judeţului Bacău, în perioada 7 – 20 septembrie 2019, se va desfășura campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță”.

Activităţile vor fi derulate în sistem integrat, de către instituțiile cu atribuţii în domeniu, respectiv: Instituţia Prefectului, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Campania are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și cadrelor didactice în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

Activităţile preliminare campaniei adresate părinților, se vor realiza sâmbătă,7 septembrie 2019, în Parcul Cancicov din municipiul Bacău, iar în perioada 9 – 20 septembrie, aceste acţiuni de informare și prevenire vor fi concentrate în unitățile de învățământ selecționate, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban.

Acțiunile desfășurate în cadrul campaniei vor continua și după data de 20 septembrie 2019, de către reprezentanţii structurilor specializate, pe durata întregului an școlar, iar în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din luna septembrie, organizată de către Instituția Prefectului, vor fi prezentate informările cu privire la desfășurarea acestei campanii.