Un sistem de 64 de camere video vor supraveghea parcurile din Bacău. Acestea au o rezoluție de 4 k și au fost insalate pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor și  pentru prevenirea actelor de vandalism. Planurile Primăriei Bacău vizează extinderea sistemului, o parte importantă fiind sistemul de monitorizare a intersecțiilor, care se va realiza cu fonduri europene.

Operatori ai Poliției Locale supraveghează permanent parcurile în care au fost amplasate echipamentele. Astfel, în Parcul Cancicov și Parcul Gherăiești au fost instalate câte 16 camere, iar Parcul Catedralei, Parcul Nord, Parcul Sud, Parcul Olimpic se pot lăuda cu câte 8 camere fiecare. Întreg sistemul a costat până acum circa 400.000 de lei.

„Siguranța cetățenilor este pe primul loc iar sistemul de supraveghere implementat este un sprijin real pentru identificarea unor eventuale incidente, situații de risc și pentru intervenția cât mai rapidă a Poliției Locale sau a altor instituții de ordine și siguranță publică”, a precizat primarul Cosmin Necula.

Următorul pas este extinderea supravegherii video pe traficul rutier și amplasarea camerelor de luat vederi în mai multe intersecții aglomerate din oraș.