În perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în București şi în alte 11 oraşe din ţară se va desfăşura Festivalul și Concursul Internaţional „George Enescu”, ediția 2019.

Festivalul, ajuns la cea de-a cea XXIV-a ediţie, reprezintă un eveniment în cadrul căruia vor avea loc o serie de manifestări culturale, în mai multe zone şi locaţii. În municipiul Bacău, activitățile se vor desfășura la Filarmonica Mihail Jora, în data de 05 septembrie 2019.

Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, structurile de poliţie ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vor desfăşura activităţile specifice. Astfel, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere, poliţiştii vor acţiona îndeosebi, în proximitatea zonei de desfăşurare a activităţilor şi vor asigurara fluența traficului rutier.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, se recomandă conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră şi să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Se circulă cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu se uită de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, se mărește distanţa dintre vehicule.

Este necesar să se respecte regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă