La data de 21 septembrie 2019, cu ocazia Zilei de Curățenie Națională, în intervalul orar 09.00-12.00, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, voluntar, s-au alăturat acţiunii “Mişcare pentru un Mediu Curat”. Activitatea s-a derulat la nivel naţional, în fondul forestier administrat de Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, poliţiştii băcăuani participând la colectarea deşeurilor din zona împădurită a comunelor Măgura şi Scorţeni.

 

Și Administrația Bazinală de Apă Siret, împreună cu subunitățile sale,a participat voluntar la acțiunea Let’s do it, Romania! Anul acesta s-au implicat 37 persoane din Bacău, 12 din Onești și 13 din comuna Brusturoasa.

 

La Bacău, acțiunea s-a desfășurat pe malul drept al lacului de agrement, un grup ocupându-se de teritoriul de la intrarea pe insulă și până la pod Șerbănesti, iar alt  grup – de la barajul din aval în jos, pe malul Bistriței. S-au adunat 86 de saci a câte. 240 litri. La Onești s-a mers pe malul raului Casin, adunându-se 40 de saci, iar la Brusturoasa – 28 de saci, grupurile ocupându-se de malul râului Trotuș.

Toți sacii au fost încărcați în camionete și transportați în locuri special amenajate.