Peste 30 de pacienți care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Bacău cu accident vascular celebral au fost tratați anul acesta printr-o nouă metodă: procedura de tromboliză intravenoasă. Aceasta a fost introdusă în luna aprilie prin programul-pilot „Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al AVC”, derulat de Ministerului Sănătății. Spitalul băcăuan face parte din acest program național, alături de alte 42 de spitale județene din întreaga țară.

Această intervenție se aplică acelor pacienți care au un debut de accident vascular celebral (AVC), fiind o procedură ce trebuie efectuată imediat, prin tratament perfuzabil, la indicația unui medic neurolog. Terapia duce la o scăderea semnificativă a consecinţelor unui accident vascular cerebral.

Echipa care efectuează această procedură, din momentul în care pacientul ajunge la spital, este formată din personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe, de la Radiologie, de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și de la Secția de Neurologie.

Sursa foto: desteptarea.ro