Astăzi, 18 octombrie 2019, începând cu ora 9.00, în incinta universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Evenimentul a fost organizat de  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) .

Peste 500 de angajatori din județ au fost contactați inițial, dintre care circa 120 au avut oferte de locuri de muncă. Au fost, astfel, centralizate circa 1.100 de oferte din toate domeniile de activitate. La Bursă au fost, oferte pentru lăcătuși mecanici, dulgheri, fierari, confecționeri, constructori calificați sau necalificați, dar și pentru ingineri în diverse domenii și agenți de asigurări – absolvenți de studii superioare.

Agenții economici au oferit studenților  informații despre ofertele de locuri de muncă, ghidându-i în alegerea viitoarei meserii. Angajatorii au oferit locuri de muncă în toate domeniile, de la servicii, la confecții, mecanic, construcții.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți are menirea de a media între angajatorii din județul Bacău și absolvenți ai diverselor forme de învățământ dar și alte categorii de persoane aflate în căutare de loc de muncă.