Astăzi, în Bacău, vicepremierul Daniel Suciu, președintele ADR N-E Vasile Asandei și primarul municipiului Cosmin Necula ar fi trebuit să semneze contractele pentru cele 5 proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de 3,8milioaneEuro depuse de Municipiul Bacău prin intermediul Axei 4 – Dezvoltare Urbana Durabila din cadrul Programul Operațional Regional 2014- 2020.

Acestea sunt: 1. Modernizarea stațiilor de transport public. Valoare 2,8 milioane de euro, 2. Traseu pentru deplasări nemotorizate Sud: Centru – Aeroport. Valoare 4,1 milioane euro, 3. Coridor pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov – Stadion – Bazin de Înot – Universitatea „V. Alecsandri“ (Traseul tineretului și sportului). Valoare 6,8 milioane euro, 4. Modernizare și reabilitare Creșa nr. 3. Valoare 550.000 euro, 5. Modernizare și reabilitare Creșa nr. 9. Valoare 400.000 euro.

Numai că s-au încurcat adresele și cei trei nu au reușit să se mai întâlnească. Suciu și Asandei s-au dus la Prefectură iar Necula i-a așteptat în biroul său.

Urmează ca semnarea să se facă „prin corespondență”, așa cum ne-a declarat un oficial.

Cosmin Necula a aruncat vina pe europarlamentarul Dragoș Benea, conflictul dintre cei doi atingând noi cote.

„Ori la bal, ori la spital. Baronul D.B. și mascarada sa detestabilă – un nou episod.

Iată șirul evenimentelor:

Ieri anunțam semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele depuse de Municipiul Bacău pe Axa prioritară 4 a POR 2014-2020. 5 proiecte în valoare de aproximativ 15 milioane de euro

ADR Nord Est mi-a transmis invitația de a participa la semnarea acestor contracte la sediul Primăriei Bacău, astăzi 17 octombrie, ora 11.00.

Obișnuit să manevreze tot ce mișcă, Dragoș Benea pune presiune pe reprezentanții Guvernului și mută semnarea contractelor pentru municipiul Bacău, în sediul Consiliului Județean – la el acasă!

În tot acest timp eu, împreună cu managerii de proiect și reprezentanții presei, am așteptat echipa ADR Nord-Est la Primăria BACĂU, așa cum am fost anunțat, când STUPOARE… Sunt informat că au fost sesizate niște probleme tehnice în contractele pe care, cu puțin timp înainte le semnase Vicepremierul. Cam cât de jenant poate fi pentru Dragoș Benea, de la înălțimea funcției dumisale, să se preocupe de astfel de mahalagisme?! Cum să târâi într-un joc ieftin, pentru propria ta imagine, niște profesioniști precum reprezentanții ADR Nord-Est, cei care au monitorizat și asistat Municipiul Bacău în tot procesul de elaborare a proiectelor?

Repet, spre a fi pe înțelesul tuturor: Proiectele pentru Municipiul Bacău se semnează la PRIMĂRIE și nu la alte instituții ale statului! Primăria Bacău NU ESTE în campanie pentru guvernul demis și NU ESTE la dispoziția nimănui pentru a marca puncte ELECTORALE! Dacă obedienții lui Benea au ales să bage capul în pământ și să îi asculte ordinele primite cu sfințenie, acesta NU ESTE cazul Primăriei Bacău!”, a scris pe contul său de facebook Cosmin Necula.

La rândul său Benea l-a atacat virulent pe Necula:

„S-au cheltuit timp (cel puțin 100 de zile pierdute) și bani cu o bulibășeală juridică pentru a afla și cei de la Primărie, într-un târziu, că dacă nu se plătește datoria de la Insulă, Municipiul Bacău are blocat accesul la fonduri europene.

Din păcate primarul Bacăului a tratat cu lipsă de respect un moment de maximă importanță pentru Bacău – semnarea a 5 contracte de finanțare prin POR, în valoare de 13,8 milioane euro. Absența sa de la acest eveniment este, de fapt, absența celor 7 ani de acasă.

A venit muntele la Mahomed, dar Mahomed s-a baricadat în propriile orgolii și vanități, la Primăria Bacău, și iată nu a putut să vină 200 m pe jos pentru semnarea acestor contracte.”