Guvernul PSD Viorica Dăncilă a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat astăzi, 10 octombrie 2019,  moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi ”pentru”.

,,Trei ani de instabilitate, de legi strâmbe, de încercări disperate de a subjuga justiția, de o politizare excesivă a instituțiilor statului iau sfârșit, după votul de astăzi din Parlamentul României. Avem nevoie de o guvernare serioasă, competentă, de predictibilitate legislativă și fiscală, de reluarea investițiilor, de dezvoltare și de susținerea inițiativei private, principalul motor al unei economii sănătoase.
Robinetul risipei va înceta, iar oamenii iresponsabili de la Palatul Victoria își fac, în sfârșit bagajul să plece acasă!”,
a comentat deputatul PNL, Tudorița Lungu.

„Guvernul iresponsabilității și rușinii pleacă acasă, după trei ani în care a distrus România!
Este nevoie acum de oameni serioși și competenți, care să repare dezastrul și care să aducă economia românească pe un parcurs firesc și competitiv”, a scris și deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

,,Uniunea Salvați România va susține în Parlament un guvern competent și onest al opoziției, fie el și minoritar.
Cu toate acestea, ne menținem ideea că avem nevoie urgent de alegeri anticipate care să genereze un nou Parlament legitim, conform cu dorințele românilor.
Astăzi este o zi fericită pentru România însă greul și munca de abia acum încep!, a adăugat Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Parlamentarii PSD nu au făcut declarații până la data publicării acestui material.

Guvernul Dăncilă rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.