Un incendiu a izbucnit, în această noapte, în comuna Buciumi. Cauza probabilă de incendiu o constituie un coș de fum deteriorat.

 

Flăcările au afectat patru case de locuit și anexele aferente acestora, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați.
Pentru lichidarea incendiului au intervenit peste 25 de pompieri băcăuani, cu cinci autospeciale de intervenție cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD pentru a acordarea primului ajutor.

 

În sprijinul salvatorilor la fața locului au fost prezente și o autospecială de intervenție din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dofteana și o autospecială de intervenție din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Chimcomplex S.A. Borzești.

 

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri medicale din din partea echipajelor medicale (SMURD și SAJ) prezente la locul intervenției. Una dintre aceste persoane a fost transportată la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Onești.

 

O intervenție deosebit de dificilă din cauza suprafeței mari pe care se manifesta incendiul, a cantității mari de materiale combustibile (material lemnos și plante furajere), dar și din cauza nefuncționării sistemului de hidranți al localității. Din această cauză pompierii au fost nevoiți să își alimenteze autospecialele în sistem navetă, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri.