,,Vizita premierului Viorica Dăncilă pe șoseaua ocolitoare a municipiului Bacău, aflată în construcție, a fost acoperită de ridicol, pentru că încercarea de a strânge, fără discernământ, puncte electorale nu rămâne fără urmări. În timp ce premierul Dăncilă se plimba cu bicicleta pe primul kilometru asfaltat din șoseaua de centură, zeci de șoferi stăteau la o coadă interminabilă, la intrarea în Bacău, dinspre București, în încercarea de a tranzita orașul. Cine trece prin Bacău știe că a devenit o adevărată aventură să parcurgi câțiva kilometri și este o obișnuință să stai la cozi cu orele.

Situația durează de câțiva ani, proiectul șoselei ocolitoare a orașului împlinește aproape un deceniu. În ultimii șapte ani, de când tot conduce România, PSD a tot amânat investiția și s-a încurcat în licitații cu parteneri îndoielnici, ceea ce a dus la apariția a noi și noi termene. Nu doamna Dăncilă, nu este un motiv de mare mândrie că, în 2019, șoseaua de centură abia capătă contur. Este o rușine că unul dintre cele mai mari orașe din Regiunea Nord-Est, amplasat pe singura arteră ce leagă Capitala cu Nordul Moldovei, este sufocat de trafic și aglomerație.

Este o rușine că șoseaua ocolitoare nu este nici acum gata și că doar seriozitatea constructorului a făcut posibil să vă dați cu bicicleta pe un kilometru de asfalt! Este o rușine că încercați să vorbiți despre primul kilometru de autostradă din Moldova, când, în fapt, vorbim despre o șosea de centură care, într-un viitor deloc cert, ar putea să facă parte și dintr-o autostradă pentru Moldova. Pentru că, doamna Dăncilă, Moldova nu are, dar vrea autostradă!

Și, pentru că nu are autostradă, Moldova se zbate în praf și sărăcie. Din Moldova istorică pleacă tinerii, pentru că nu au oportunități, firmele abia își trag sufletul, iar puținele care performează se izbesc de lipsa infrastructurii. Sub guvernarea PSD, județul Bacău a devenit al doilea cel mai sărac județ al țării, iar toată Regiunea Nord-Est este la coada clasamentelor europene, privind nivelul de trai.

Și ar mai trebui să vă mai fie rușine de ceva, doamna Dăncilă: continuați să împărțiți România în două! Ați mers pe șoseaua de centură și la primării PSD și ați recunoscut, astfel, că doar la primăriile PSD ați alocat fonduri. De ce nu ați mers cu bicicleta și pe drumurile neasfaltate sau pline de gropi ale județului, de ce nu v-ați oprit și la primăriile liberale care nu au primit nici acum banii pentru inundațiile din 2018? Poate că, dacă ați fi avut răgaz și pentru astea, ați fi simțit cu adevărat ceea ce trebuie. Rușine!’‘, a declarat Ionel Palăr într-un comunicat de presă emis de PNL Bacău.