Președintele Klaus Iohannis spune că el și liberalii sunt deciși să schimbe România, iar noul guvern care va lucra pentru români, nu împotriva lor.

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea PNL Vrancea, unde a fost așteptat de câteva mii de persoane. Șeful statului i-a felicitate pe liberalii vrânceni care au reușit, la alegerile europatralamentare din acest an, să învingă pentru prima data PSD, chiar în județul considerat fief-ul baronului Marian Oprișan. Klaus Iohannis le-a reamintit celor prezenți că PSD a dat un atac la justiţie, economie, investitori: ” Voi și cu mine suntem în război cu PSD și o să-l câștigăm. O să-l câștigăm și mai avem trei bătălii de dat – prezidențialele, localele și parlamentarele. După care facem România normală!”.

Șeful statului a explicat că, în decembrie 2016, PSD a promis românilor ”luna de pe cer, dar, când au ajuns la putere, au început să atace justiția, cred că vă amintiți filmul cu geaca roșie. După care au continuat: au atacat economia, au atacat investitori, au atacat marile sisteme publice și le-au atacat într-un mod perfid, și-au înșurubat pretenarii și neamurile în funcțiile de conducere, nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, pentru că au fost foarte obedienți”.

Un guvern care să lucreze pentru oameni

Noi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem și cum vrem să facem, noi vom pune un guvern care începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor, ca pesediștii. Noi vom avea un guvern care începe să reconstruiască România, nu să o demoleze, ca pesediștii. Și pentru asta, sigur, avem nevoie să mai câștigăm aceste trei bătălii. Și să vă spun ceva: prezidențialele, localele și parlamentarele, dragii mei, le vom câștiga împreună! Le vom câștiga împreună și vom începe să construim România normală”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a explicat sloganul său de campanie – ”România normală”: ”De exemplu, cred că este normal ca Moldova să fie legată de țară cu o autostradă. Eu cred că locuitorii din Moldova ar trebui să-și găsească de lucru aici, la ei acasă, și să nu fie nevoiți să plece. Și cred că pentru mulți dintre voi ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă. Ar fi normal să se întoarcă într-o țară în care instituțiile funcționează pentru cetățean, ar fi normal să se întoarcă acasă, unde să câștige suficient pentru un trai decent. Eu cred că este normal pentru voi să trimiteți copiii la o școală unde știți că sunt bine păziți și bine educați și cred că ar fi foarte normal să aveți access la un system medical unde să fiți tratați cu respect”.

Plătim prostia Guvernului PSD

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, s-a arătat convins că PNL și Klaus Iohannis vor câștiga alegerile prezidențiale. ”Suntem într-o perioadă dificilă, o perioadă cu foarte multe așteptări ale românilor. Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că puterea nu este sursă de privilegii, puterea este o sursă de răspundere față de așteptările oamenilor”, a spus Ionel Dancă. El a menționat că liberalii vor forma guvernul și că fiecare zi pierdută cu guvernul PSD afectează viețile tuturor. ”Ați văzut creșterea prețurilor, inflația,  creșterea ratelor bancare, pentru că prostia guvernului PSD o plătim noi toți, și trebuie să-i oprim, a enumerat Dancă eșecurile Executivului PSD. Klaus Iohannis este președintele pentru o Românie normală, în care noi și copii noștri să ne dezvoltăm conform planurilor noastre de viață, fără să mai fim nevoiți să plecăm din țară”.

Publicat la comanda PNL, cod mandatar: 31190005