La finalul săptămânii trecute, echipa Centrului de Informare Europe Direct Valea Trotușului Comănești, partener al Crucii Roșii Române în cadrul Proiectului „O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”a susținut două sesiuni de informare în fața elevilor de gimnaziu, respctiv a cadrelor didactice din Școala Gimnazială  ,,S. Apostoleanu”.

Elevilor le-au fost prezentate câteva noțiuni legate de istoricul Uniunii Europene, de politicile și programele Uniunii Europene, despre drepturile și obligațiile pe care le avem ca cetățeni europeni, despre instituții, valori și politici europene, oportunități de voluntariat, desigur adaptate vârstei.

Întreaga lecție a stat sub semnul interactivității, elevii participând activ la toate temele aflate în discuție. În final, toți participanții au primit stegulețe și baloane, reviste și cărți, iar cei mai norocoși, câștigători al unui mic concurs, au primit șepci și sacose eco din partea organizatorilor.

În a doua parte a sesiunii, cadrelor didactice prezente le-a fost prezentat un instrument de lucru foarte util – platforma Spațiul învățării, o bibliotecă online cu extrem de multe materiale didactice, care se pot comandă gratuit și care pot fi utile în cadrul orelor de dirigenție, în săptămâna Școala altfel sau chiar în timpul orelor de geografie și istorie. Tot din platforma menționată, cadrele didacice pot accesa – eTwinning, cea mai mare rețea de profesori din Europa.