La data de 22 octombrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Comăneşti au fost sesizați de către un tânăr, de 21 de ani, din judeţul Suceava, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autovehiculul dintr-o staţie de alimentare cu carburant.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat bănuitul, în persoana unui bărbat de 33 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că, păgubitul s-ar fi deplasat cu autoutilitara dinspre judeţul Harghita către judeţul Suceava. Acesta ar fi oprit autoutilitara într-o staţie de alimentare cu carburant, ar fi părăsit autovehiculul, iar la întoarcerea în parcare ar fi constatat lipsa acestuia.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii bănuitului, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore şi continuă cercetările faţă de acesta sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în scop de folosinţă.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DE ŞI DIN AUTO, POLIŢIA  RECOMANDĂ:

▫ Achiziţionaţi sistem de alarmare, antifurt, numai de la firme specializate. Odată activate, asemenea sisteme descurajează infractorii şi dau siguranţă autoturismelor;

▫ Asiguraţi autoturismele prin încuierea uşilor;

▫ Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi, aparatură electronică, telefoane mobile, aparate GPS etc., întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor;

▫ Parcaţi autoturismele numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către alte persoane, nu în locuri dosnice, izolate din punct de vedere al traficului stradal.