În perioada 14-20 octombrie 2019, jandarmii băcăuani au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale cu avertismente şi amenzi, valoarea totală a amenzilor depăsind suma de 29000. Jandarmii băcăuani au constatat 6 fapte cu caracter penal, constatate în mod independent sau în cooperare cu poliţia.

De asemenea, în data de 17 octombrie, orele 21.00, plt.maj. Pavăl Vasile, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, aflându-se în timpul liber a găsit o geantă de culoare neagră într-un restaurant din municipiul Bacău. Jandarmul a solicitat sprijinul unui martor pentru a identifica bunurile din geantă și a descoperit că în interiorul acesteia se aflau mai multe documente, dar si suma de 310 lei.

Plt.maj. Pavăl Vasile a mers la adresa mentionată în documente, unde a reușit să identifice proprietarul bunurilor, a restituit geanta cu documnte și suma de 310 lei. La aflarea veștii că i-au fost găsite bunurile, bărbatul a fost foarte bucuros, iar familia i-a mulțumit jandarmului pentru ajutor.

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. (Codul Penal-ART. 243 -Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor).