În data de 15 octombrie 2019, în jurul orei 11.20, un echipaj de jandarmerie aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în timpul executării serviciului pe raza municipiului  Bacău, a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona DN 11,un barbat a deposedat-o de telefonul mobil personal şi de suma de 200 de lei,  prin violenţă (lovituri in zona feţei).

Jandarmii au procedat  la cercetarea zonei și la scurt timp au depistat un bărbat, care corespundea descrierii făcute de către victimă.

Cu ocazia controlului corporal și al bagajelor efectuat de către jandarmi, asupra persoanei în cauză a fost găsit telefonul mobil sustras.

În cauză jandarmii au întocmit pe numele persoanei actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracțiunii de tâlhărie (art. 233 – C.P. )

Dosarele cu actele de constatare şi persoana  în cauză au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea cpntinuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 7 ani :

Art. 233 Cod Penal :    Tâlhăria

Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţa de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.