Și în stagiunea 2019-2020, Teatrul Municipal „Bacovia” continuă programul inițiat în urmă cu trei ani de managerul Eliza Noemi Judeu, intitulat „Hai și tu la Teatrul meu”. Acesta propune teatrelor din țară un schimb de spectacole între instituțiile de cultură, din care beneficiază pe de o parte trupele de actori, pe de alta spectatorii, care au astfel o ofertă culturală mai diversificată. 

Cum programul s-a bucurat de succes până acum, el a debutat cu dreptul și în această stagiune, prima reprezentație având loc la Botoșani, pe 9 octombrie, cu „Viața e în direct doar aici”, regia Sorin Militaru, scenografia Horațiu Mihaiu, la Zilele Teatrului „Mihai Eminescu”. 

Trupa din Botoșani va veni în Bacău pe 22 octombrie, cu spectacolul „Ciudat imobil”, în regia băcăuanului Horia Suru, care a semnat la Teatrul „Bacovia” regia spectacolelor „Amphitrion 38”, „Călin (povestea modernă)”, „We are camera”, „Crocodil”. 

Pentru echipa băcăuană urmează deplasarea la Galați, la Teatrul „Fani Tardini”, pe 25 octombrie, cu spectacolul „Steaua fără nume”, regia Gheorghe Balint. În schimb, teatrul gălățean va juca pe scena băcăuană „Soacra cu trei nurori”, regia Dan Mirea, pe 21 noiembrie. 

Schimbul de spectacole ajunge apoi la București. Teatrul de Artă va veni pe 14 decembrie, cu spectacolul „Un bărbat și mai multe femei”, regia Bogdan Hușanu, urmând ca Teatrul Municipal „Bacovia” să prezinte „Angajare de clovn”, regia Gheorghe Balint, pe scena din capitală. 

Echipa băcăuană a fost invitată la  Festivalul Internațional „Mihail Sebastian” organizat de Federația Comunităților Evreiești din România, unde va prezenta, pe 2 noiembrie, spectacolul „Steaua fără nume”, regia Gheorghe Balint. Reprezentația va avea loc pe scena Teatrului „Maria Filotti” Brăila. 

În același timp, trupa Secției de Animație are deplasări săptămânale la teatre din întreaga țară, printre cele mai recente orașe vizitate fiind Roman, Tg.Neamț, Focșani.