Teatrul Municipal „Bacovia” organizează, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău un colocviu pe teme de dramaturgie, pe data de 5 decembrie.


Colocviul „Dramaturgia clasică românească versus dramaturgia contemporană românească” va începe la ora 17.30, la sediul teatrului și va încununa seria de spectacole ale Teatrului „Bacovia” bazate pe dramaturgia clasică și contemporană românească care s-au succedat de la debutul actualei stagiuni. Acestea au fost vizionate de studenții Facultății de Litere, dar și de publicul larg. 

Vom vorbi despre spectacolele „Steaua fără nume”, „Gaițele”, „Omul care a văzut moartea” – texte aparținând dramaturgiei românești clasice, dar și despre „Iulia, biata de ea” și „Crocodil” – acestea aparținând dramaturgiei contemporane. 

De la ora 17.30 se va desfășura și spectacolul lectură „Tiadora”, de Maria Manolescu, text premiat la Concursul de Dramaturgie – Monodramă din cadrul Bacău Fest Monodrame 2019 și care va avea premiera în 2020.
  

Sunt invitați să participe la discuții și spectatorii, într-un eveniment cu intrare liberă, cuprins în programul „Tu și Teatrul”, derulat de Teatrul Municipal „Bacovia” şi care propune publicului acțiuni interactive.