Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate Comercială și Afișaj Stradal au desfășurat în perioada 01-15.11.2019 mai multe controale planificate pentru respectarea prevederilor Legii nr.145/2014 privind măsurile de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și a Hotărârii Consiliului Local nr. 223/2001 pentru aprobarea normelor și regimului contravențiilor privind comerțul în municipiul Bacău.

Cu această ocazie au fost verificați 32 de producătorii agricoli din incinta Pieței Sud, din sectoarele Legume- Fructe, Flori și Produse Lactate, în vederea deținerii de atestate de producător emise de către primăriile de pe raza cărora au exploatații agricole și 39 operatori economici, tot din zona de sud a orașului fiind aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 lei.


De asemenea, a fost demarată începând cu 01 noiembrie 2019 o amplă acțiune care a vizat respectarea Hotărârii Consiliului Local nr.119/2009 privind reglementarea activității de publicitate stradală. S-a urmărit identificarea și îndepărtarea panourilor publicitare amplasate în locuri publice neautorizate precum și legalitatea afișajului stradal. În acest context au fost emise 32 de somații și aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 lei.

De asemenea, au fost îndepărtate 20 de panouri publicitare de mari dimensiuni de pe fațadele unor imobile, mare parte dintre acestea fiind inestetice ori în stare avansată de uzură.


Pe această cale, polițiștii locali informează agenții economici și comercianții din municipiul Bacău că verificările privind segmentele de activitate mai sus menționate, vor căpăta un caracter permanent.