Valentin Ivancea, prefectul județului Bacău a atacat in instanță hotărârile pe care le-a luat Primăria Dărmănești în ceea ce privește Cimitirul militar de la Valea Uzului. Informația a fost publicată de agenția de presă ungară MTI, citata de presa din Romania.

În comunicatul transmis agenţiei ungare de presă MTI de Consiliul Județean Harghita se arată că, într-una din acţiunile în contencios administrativ înaintate la Tribunalul Bacău, prefectul de Bacau a contestat autorizaţia de construire emisă pentru modificarea cimitirului, iar în cealaltă a contestat hotărârile prin care primăria a inclus terenul cimitirului în proprietatea publică a oraşului.

Potrivit comunicatului, prefectul Valentin Ivancea consideră că modul în care oraşul a dobândit dreptul de proprietate – luarea în inventar a cimitirului – era, deja, fundamental ilegal, iar atunci când s-a transferat terenul în proprietatea publică, pentru a dobândi un drept de proprietate aparent, s-a procedat tot ilegal.

Cel acuzat că „ține partea ungurilor” în scandalul „Cimitirului internațional” prefectul Ivancea a preferat să nu aibă vreo reacție publică imediată.

„S-au făcut multe aprecieri nedrepte la adresa mea având ca suport acest subiect. Afirmațiile denotă o necunoaștere a situației legale și, în același timp, creează o presiune publică asupra instanțelor care judecă speța. Am să dau un comunicat de presă explicit și am să organizez o conferință de presă în care voi răspunde la orice întrebare”, ne-a declarat prefectul Bacăului Valentin Ivancea.