Vineri se întrunesc în ședință consilierii municipali băcăuani. Respingerea din nou, de către consilierii PSD a hotărârii prin care să se încheie cu societatea SOMA un act adițional la contractul de colectare selectivă a gunoiului înseamnă pierderea autorizației de mediu de către societatea care transportă deșeurile menajere din municipiul Bacău.

Prin acest act adițional, firma solicită includerea în contract a noilor prevederi legale vizavi de colectarea unor tipuri de deșeuri, ce ar duce la majorări ale tarifelor.

Compania susține că a făcut peste 10 adrese către Primărie pentru a rezolva situația, însă până acum nu s-a aprobat actul necesar continuării activității.

SC SOMA SRL a anunțat deja că sistează colectarea gunoiului din municipiul Bacău.

Agenția Pentru Protecția Mediului Bacău confirmă situația creată si anunță că SC SOMA SA mai are până pe 5 decembrie autorizație.

Cei care se împotrivesc semnării noului contract sunt consilierii PSD.

Din câte se pare, ei încearcă să provoace o criză a gunoiului în municipiu.

Cert este că din data de 5 decembrie, când ar urma să se emită autorizația de mediu de către APM, SOMA ar putea să nu primească acest document pentru municipiul Bacău, ci doar pentru cele 20 de localități din care ridică gunoiul și care au semnat contractele de colectare selectivă.