După o absență de 7 ani , Teatrul Academic Municipal de Opera si Ballet din KIEV revine in România cu cele mai celebre titluri de ballet: LACUL LEBEDELOR și SPĂRGĂTORUL DE NUCI.

Astfel, miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în incinta Teatrului de Vară ,,Radu Beligan” trupa va dansa baletul „Lacul lebedelor” pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolele sunt realizate de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Luxuriantă, producţia aduce pe scenă aproape 40 de balerini, în costume spectaculoase. Solişti ai spectacolului vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) şi Denis Nedak, Fedir Zarodyschev (Siegfried).

Faimos în întreaga lume, Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat în 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS, Vahtang Vronskii. Se numea atunci Baletul Clasic din Kiev, iar între 1989 şi 2005, ansamblul a fost condus de marele maestru al baletuliui ucrainean Valerii Covtun (1944-2005), laureat al premiului Vatlav Nejinsky, al Academiei franceze de dans, artist al poporului în URSS. Din 2005- 2012 maestru de balet al trupei a fost Victor Litvinov.