În săptămâna 9-13 decembrie Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bacău organizează a doua ediție a „Zilelor Economiei Băcăuane”. Manifestările includ ediția a 26-a a Topului firmelor, iar premiile se vor înmâna la festivitățile care vor avea loc în Bacău, la Onești și în zona Moinești. Programul manifestărilor este unul complex, structurat pe toate cele cinci zile din program, cu sprijinul universităților „Vasile Alecsandri” și „George Bacovia” și a Centrului de Cultură „George Apostu”.

Noul concept vine în a fost prezentat într-o conferință de presă la care au participat, alături de președintele CCI Bacău, Doru Simovici, și de directorul general al organizației, Mihai Tulbure, decanul Facultății de Științe Economice a Universității „Vasile Alecsandri”, prof. univ. dr. ing. ec. Ovidiu Leonard Turcu, și directorul Centrului de Cultură „George Apostu”, Geo Popa.

Astfel, pe 9 decembrie, la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău va avea loc o dezbatere având ca temă starea economiei județului.

Pe 10 decembrie, în aceeași locație, va avea loc prezentarea Topului firmelor din județ, iar în Aula Universității „Vasile Alecsandri” conferința „Securitatea cibernetică”. Totodată la Centrul de Cultură „George Apostu” este programat vernisajul expoziției „Patrimoniul la Centenar”.

Pe 11 decembrie, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” va avea loc conferința „Contribuția mediului universitar la dezvoltarea antreprenoriatului și afacerilor din județ”.

Prima parte a Topului Firmelor se va desfășura în Salonul Pensiunii Magic Garden, din Dărmănești și se va adresa companiilor din zona Moinești.

Pe 12 decembrie, va fi prezentat Topul firmelor din zona Onești, la Salonul Alexander din municipiu, iar la Sala Ateneu din Bacău va avea loc un concert dedicat comunității de afaceri.

Pe 13 decembrie, în Aula Universității „George Bacovia” va avea loc conferința „Relația mediului de afaceri cu mediul universitar”.

La Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău se va desfășura Gala laureaților Topului firmelor din zona Bacău.