Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău își asumă cu bucurie misiunea de omagiere a Zilei Dramaturgiei Românești din cel puțin două considerente. În primul rând, din credința că dramaturgia națională constituie unul dintre pilonii principali ai culturii și, implicit, ai identității românești și, în al doilea rând, prin legătura directă, genuină, existentă între Centrul de Cultură „George Apostu” și acest eveniment aniversar, Legea nr. 96/2019 fiind intens promovată de domnul Gheorghe Geo Popa, directorul Centrului, încă din perioada în care a deținut funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale. 

Având în vedere acest fundal retrospectiv, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău propune publicului iubitor de artă dramatică un proiect teatral de excepție, deosebit de ofertant prin conținut și prin lista participanților.

Astfel, pe data de 13 Noiembrie 2019, începând cu ora 18,00, în sala de expoziții aflată la parterul Muzeului de Artă Contemporană, va avea loc un spectacol-lectură, după „Nunta din flori” din ciclul „Cortina”. Imaginat și realizat de actorul Geo Popa, spectacolul va beneficia de prezența și suportul Teatrului Municipal „Bacovia” (prin actorii Eliza Noemi Judeu, Florina Găzdaru, Dumitru Rusu, Andreea Darie, Valentin Braniște, Bogdan Buzdugan) și Filarmonica „Mihail Jora” (prin Cvartetul de fagoturi „Fagotissimo”). 

La finalul acestui spectacol, organizatorii vor susține o conferință de presă în cadrul căreia va fi anunțat debutul unui proiect teatral de anvergură internațională conceput de Centrul de Cultură „George Apostu” – Rezidența internațională de teatru – „America de-acasă”