DirecțiA de Sănătate Publică Bacău (DSP) provoacă instituțiile publice, și nu numai, din județ să doneze sânge. Mai mulți angajați de la DSP Bacău, dar și de la Serviciul de Ambulanță Bacău au mers la începutul acestei săptămâni la Centrul de Transfuzii Bacău să doneze sânge în campania „Dăruieşte timp! Donează sânge!”

Aceștia, au încercat astfel să încurajeze donarea de sânge, un gest umanitar și generos de care depinde viața semenilor. Dar pentru că o acțiune de acest gen e prea puțin, angajaților DSP le-a venit o idee inedită: să lanseze provocarea sângelui. Toate instituțiile publice și nu numai din județ sunt provocate să se alăture acestui demers.

Astfel, prima provocare a fost adresată echipei Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău să doneze sânge pe parcursul lunii ianuarie, urmând ca aceștia să lanseze la rândul lor o provocare către altă instituție.

,,Având în vedere nevoia permanentă de sânge, transformată în criză de cele mai multe ori, precum și caracterul repetitiv al unei campanii obișnuite ne-am gândit să venim cu ceva inedit, adaptat la contextul social modern, să lansăm această provocare către colegii din instituțiile băcăuane pentru a conștientiza și, mai ales, pentru a promova donarea de sânge! Sperăm să ni se alăture cât mai mulți si, de ce nu, să fie preluată această provocare și la nivel național”, a declarat Alin Năstasă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Sursă foto: facebook.com