Proaspătul deputat PNL, Elena Hărătău, a emis un comunicat de presă în care a făcut unele ,,precizări” vizavi de trecerea sa la Partidul Național Liberal.

,,Pentru corecta informare a băcăuanilor, doresc să fac anumite precizări, după apariția în spațiul public a faptului că voi activa începând din această săptămână în cadrul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților.

În primul rând, resping categoric afirmațiile conform cărora aș face parte din grupul traseiștilor din politica românească. Am fost timp de 20 de ani membru al Partidului Social Democrat, iar băcăuanii care mă cunosc știu foarte bine cât de mult am muncit în acest partid. În acești ani, am asistat la numeroase ascensiuni politice ale unor colegi, și susțin cu mâna pe inimă că am contribuit și eu la avansarea acestora pe scena politică și administrativă a Bacăului. Nu am nicio remușcare pentru activitatea și străduința mea din PSD, ba din contră, sunt mulțumită pentru ceea ce am făcut în cei 20 de ani. Faptul că am avut ocazia unei jumătăți de mandat de deputat reprezintă consecința directă a activității mele din această perioadă. Consider că nu se poate vorbi de o recompensă nejustificată pentru mine din partea PSD Bacău, un partid cu oameni valoroși, de care mă leagă amintiri frumoase, demni de respectul meu în continuare.

În al doilea rând, nu pot fi catalogată ca fiind plimbăreață politic, deoarece am fost exclusă din PSD! În condițiile căderii fostului Executiv după moțiunea de cenzură, mi-am asumat votul la învestirea noului guvern, din dorința de a contribui la buna funcționare a țării și a instituțiilor statului, în ciuda excluderii așteptate! Am ales acum să activez în PNL pentru a-mi aduce contribuția în plan parlamentar la votarea unor legi benefice pentru români și pentru băcăuani, în circumstanțele actuale ale noii guvernări.

Nu în ultimul rând, după cum am mai afirmat, cred că este important ca parlamentarii să depășească încet-încet momentele de slugărnicie politică și să ia anumite decizii și din punctul de vedere al propriei gândiri și conștiințe.”, se arată în comunicat.

Sursă foto: facebook.com