Într-o ceremonie emoționantă, Gheorghe Iorga a primit titlul de „𝘾𝙚𝙩𝙖̆𝙩̦𝙚𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙊𝙣𝙤𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙡 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩̦𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘽𝙖𝙘𝙖̆𝙪„!!!

Personalitate marcantă a culturii băcăuane, Gheorghe Iorga a absolvit Facultatea de Limbă și Literatură Română din cadrul Universității București, ulterior specializându-se în limba și literatura persană pentru care, de altfel a beneficiat și de o bursă de studii, timp de doi ani, între 1977-1978, la Universitatea din Teheran, Iran.

A tradus din limba persană versurile marelui poet Omar Khayyam, alături de lucrări ale autorilor Sadegh Hedayat, Ahmad Samlu sau Sohrab Sepehri.

A tradus de asemenea și din limba română în cea persană versuri din creația lui Nichita Stănescu dar și ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, o antologie a basmului popular românesc.

Din anul 2009 este doctor în Filologie, titlu obținut la Universitatea ”Al. Ioan Cuza” din Iași cu teza” Opera lui Omar Khayyam și receptarea ei în cultura europeană”. Devine apoi profesor asociat al universității ieșene unde predă cursuri de limba persană. Are peste 150 de articole, studii și eseuri publicate în reviste de specialitate, fiind și autor și coautor de lucrări didactice.