DSP Bacău recomandă unităţilor de desfacere, producţie şi alimentaţie publică, să acorde maximă atenţie respectării normelor igienico-sanitare în vigoare, astfel

-Asigurare cu apă curentă caldă şi rece care îndeplineşte criteriile de potabilitate,
-Asigurare cu echipament protecţie pentru personal şi control medical periodic conform prevederilor legale,
-Asigurare cu substanţe dezinfectante în cantităţi corespunzătoare şi efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie curentă,
-Verificare zilnică a stării de sănătate a personalului cu autodeclararea afecţiunilor digestive, respiratorii şi cutanate,
-Respectarea prevederilor legale privind îndepărtarea reziduurilor lichide şi solide rezultate din activitatea specifică,
-În cazul meselor organizate se vor păstra probe de alimente timp de 48 de ore în spaţii frigorifice separate identificate prin etichetare,
-Asigurarea instruirii personalului privind noţiunile fundamentale de igienă pentru respectarea condiţiilor de manipulare, preparare, servire produse alimentare.

De asemenea, se recomandă populatiei să cumpere produse numai din surse autorizate sanitar-veterinar şi în termen de garanţie, ţinând cont că există riscul apariţiei:
-toxiinfecţiilor alimentare,
-salmonelozelor (prin folosirea ouălelor de raţă la maioneze şi creme),
-trichinelozei (prin consum de carne de porc netestată trichineloscopic).

Dacă petreceţi sărbătorile în unităţi de alimentaţie publică evitaţi consumul preparatelor care au aspect, gust sau miros neplăcut.